Project groenepluim 2012

Groene Pluim 2012 voor Henk Olthuis

 

BARNEVELD - Particulier initiatiefnemer Henk Olthuis van Landgoed Otelaar bij Barneveld heeft zaterdag de Groene Pluim gekregen. Deze onderscheiding wordt elk jaar uitgereikt door Plaatselijk Belang Barneveld en natuurvereniging IVN Barneveld aan iemand die zich verdienstelijk maakt voor de natuur in de omgeving.

Juryvoorzitter mevrouw A. Hardonk prees Olthuis voor de realisatie van het landgoed. ,,Vele zeldzame plantensoorten hebben zich hier ontwikkeld. Ook dieren kunnen er leefruimte vinden. Daarnaast is het gebied opengesteld voor wandelaars, die een afwisselende en mooie route kunnen lopen'', aldus mevrouw Hardonk.

Olthuis realiseerde zijn landgoed nabij de Otelaarseweg sinds januari 2001. Het gaat om een natuurgebied van achttien hectare met plek voor zeven woningen, verdeeld over drie grote gebouwen. De natuurontwikkeling wordt betaald uit de opbrengst van de verkochte woningen. De officiŽle opening van Landgoed Otelaar vond in juli 2007 plaats door de Gelderse commissaris van de koningin Clemens Cornielje.

 


Uitreiking aan Henk Olthuis