Afscheidsfeest markthal 19 september krantenartikel

Krantenberichten afscheidsfeest Eierhal/Markthal

Afscheidsfeest voor Markthal Barneveld

 

De Barneveldse Markthal mag niet afgebroken worden, zonder dat er fatsoenlijk afscheid van is genomen, vindt het bestuur van Plaatselijk Belang Barneveld. Het bestuur organiseert daarom op zaterdag 19 september ,,een passend afscheidsfeest''.

 

Een speciaal comité is het programma aan het voorbereiden. ,,Alle verenigingen worden uitgenodigd om met leuke acties, attracties en verkoopactiviteiten hun club- of verenigingskas te vullen. Voor de oudere jeugd, 50+, zal het restaurant van de Markthal tot bioscoop worden omgebouwd door de vereniging Oud Barneveld. Hier worden oude dia's en films vertoond van evenementen die in de afgelopen jaren in en rondom de Markthal zijn georganiseerd.'' In de Markthal zal op de afscheidsdag een ruimte worden ingericht, waar de nieuwe plannen voor het Markthalgebied zullen worden gepresenteerd. De hal moet plaats gaan maken voor een supermarkt en appartementen. Burgemeester Jos Houben en de wethouders Gerard van den Hengel en Gerrit Tijmensen zullen hierbij aanwezig zijn en belangstellenden informeren. Tevens worden de plannen voor de tijdelijk hal gepresenteerd.


[Op de derde foto het comité dat het afscheidsfeest voor de Markthal voorbereidt. Van links naar rechts: Ad Guldie, Annemarie Soeterboek, Sikko Kranenborg, Kees Kooijman, Gert Ansink en Ton Janse.]

 

Bron: Barneveldsekrant
Wie bakt de beste, lekkerste en mooiste uitsmijter van het jaar?

 

Wie bakt de mooiste en lekkerste uitsmijter van Barneveld? Dat is zaterdag 19 september de grote vraag in de Markthal als de strijd om 'De Beste Uitsmijter van het Jaar' losbarst. Initiatiefnemer Gert Ansink verwacht dat het evenement de komende jaren kan uitgroeien tot een wedstrijd die in heel Nederland bekendheid geniet. ,,Voor ons is dit weer een mogelijkheid om Barneveld nationaal op de kaart te zetten.''

Drie categorieën
De Voorthuizense chefkok Huub Oudshoorn neemt de coördinatie van de wedstrijd voor zijn rekening. Tevens is hij voorzitter van de jury. Deelname is gratis, evenals het gebruik van de beschikbaar gestelde Tefal-koekenpannen, baktoestellen, eieren en overige ingrediënten. Iedere deelnemer bakt met dezelfde mogelijkheden.

De strijd barst los in drie verschillende categorieën: beroepskoks, thuiskoks en bekende personen uit de gemeente Barneveld. De winnaars verdienen een oorkonde, een ballonvaart, een koekenpan en een prachtig schort. Alle overige deelnemers krijgen als herinnering de koekenpan en de schort mee naar huis. De ballonvaarten en schorten worden aangeboden door Ballonvaartcentrum Van Manen BV uit Barneveld. ,,Uiteraard zijn familie en vrienden als supporters welkom om 'hun' kok aan te moedigen'', aldus Ansink. Ook voor hen is de toegang gratis.

Bron: Barneveldsekrant

 

 

Clubkas spekken tijdens 'Stuuf es Uut'

 

Verenigingen uit de gemeente Barneveld krijgen zaterdag 19 september ruim baan in de Markthal. Zij worden in de gelegenheid gesteld extra inkomsten te genereren via spelletjes zoals een grabbelton, rad van avontuur, doelschieten, korfgooien of andere attracties. Deelname is gratis.

Verenigingen die een marktkraam willen huren, moeten hiervoor € 25,- betalen. Vooraf reserveren is noodzakelijk. Verkoop van snacks en alcoholhoudende dranken is niet mogelijk. Wel mogen andere etenswaren worden verkocht, zoals fruit, gebak en koeken. De zogenaamde 'Stuuf es Uut' duurt van 15.30 tot 21.00 uur. De organisatie zorgt voor een horecaterras met drankjes en kip- en ei-snacks. Chefkok Huub Oudshoorn braadt een kalf aan het spit, dat beschikbaar is gesteld door de Van Drie Groep. De opbrengst gaat naar een goed doel.

Ook zijn er optredens van shantykoor Het Roer Om en boerenkapel De Barre Bloazers. Om 23.30 uur staat een lasershow op het menu. Die wordt aangeboden door Timo Kruft, directeur van het nog te bouwen evenementencomplex Midden Nederland Hallen.

Verenigingen die willen deelnemen, kunnen zich opgeven via annamariesoeterboek@gmail.com Hierna zal de organisatie de nodige informatie toezenden. ,,Wees er snel bij, want vol is vol'', aldus de organisatie.

Bron: Barneveldsekrant